Ryhmät

Syys- ja kevätkausilla kokoamme erilaisia pieniä ryhmiä nuorten toivomien aiheiden mukaan. Tärkeää Tyttöjen Talon ryhmissä on kiireetön jokaisen ainutlaatuisuutta kunnioittava ilmapiiri, se että kaikki tunteet voivat tulla ja mennä, ja että jokainen voi itse säädellä osallistumistaan sekä sitä mitä itsestään ryhmässä jakaa. Ryhmissä saa esimerkiksi jännittää, oivaltaa uutta itsestään ja käsiteltävästä aiheesta, kohdata sellaista mihin ei itsekseen pystyisi, tutustua ja ystävystyä sekä löytää uusia näkökulmia ja voimavaroja omaan elämäntilanteeseen.

Tyttöjen Talon ryhmät ovat ammatillisesti ohjattuja vertaisryhmiä. Tavallisesti ryhmiä luotsaa Talolta tutun työntekijän, vapaaehtoisen, opiskelijan ja yhteistyötahon työntekijän muodostama työpari, ja ryhmässä on 3-6 osallistujaa. Ryhmät kokoontuvat yleensä kerran viikossa arki-iltana noin kuuden viikon ajan. Ryhmä voi kokoontua myös harvemmin, esimerkiksi noin kerran kuussa. Ryhmään pääset mukaan ilmoittautumalla ohjeiden mukaan. Osa ryhmistä on rajattu tietylle ikäryhmälle. Ilmoittautuessasi tarkista ryhmän aikataulu ja varmista että se sopii omiin suunnitelmiisi. Toivomme että ryhmäläiset pääsevät osallistumaan mahdollisimman monelle ryhmäkerralle. Ilmoitamme alkavista ryhmistä täällä sivuillamme, Instagramissa sekä Facebookissa.

Ryhmien aiheet vaihtelevat. Usein toistuvia aiheita ovat esimerkiksi vaikeasti kohdattavat tunteet, elämänmuutokset, itsemyötätunto sekä erilaiset seikkailu- ja haasteryhmät. Ryhmäkertaan kuuluu yleensä välipala, aiheen käsittelyä itsenäisesti, pareittain tai pienissä ryhmissä, tunnelmien ja oivallusten pohtimista ja jakamista sekä pieni rentoutumis- tai rauhoittumishetki. Aiheita käsitellään keskustelujen ja tiedon lisäksi erilaisten harjoitusten, pelien sekä luovan ja luontolähtöisen toiminnan avulla. Ryhmät on rakennettu niin että voit osallistua riippumatta siitä onko sinulla aiempaa kokemusta ryhmässä toimimisesta tai ryhmässä käytettävistä menetelmistä. Sinun ei tarvitse olla retkeilijä, taiteilija tai tunteidesi sanoittaja. Viime vuosina olemme järjestäneet esimerkiksi Metsänneiot, Kompassi, Juuret, Siivet, Suruinen, Tunteeni, Kuvani ja Hetki.

Yhdessä tekemistä,
uuden oppimista

Tarjoamme turvallisen ja kannustavan yhteisön jokaiselle toimintaamme osallistuvalle. Yhdessä tekemällä ja pohtimalla opimme uusia asioita, ystävystymme, katsomme maailmaa eri näkökulmista.

Mielenkiintoisia aiheita ja sisältöjä

Ryhmien aiheet nousevat useimmiten siitä mitä nuoret itse ehdottavat tai millaisista asioista he ovat kiinnostuneita. Tärkeää on että, asioihin suhtaudutaan avoimin mielin, etsitään erilaisia ja uusia näkökulmia, haastetaan itseämme ja rohkaistaan toisiamme ryhmässä.

Vapaaehtoisia

 

Vapaaehtoiset ovat mukana Tyttöjen Talon® arjessa turvallisina aikuisina ja esimerkkeinä erilaisista tavoista kasvaa naisena omaksi itsekseen.

Peppi Nyholm

Ohjaaja

peppi.nyholm@neiot.fi

Puh. 0400 372501

Tule tutustumaan toimintaamme!

Täytä alla oleva lomake ja olemme sinuun yhteyksissä.