Metsänneiot retkeilee

Metsänneiot-ryhmässä etsimme iloa ja voimaa luonnossa liikkumisesta ja oleilusta. Retkillä koemme luonnon hyvinvointivaikutuksia ja saamme vinkkejä luonnossa liikkumiseen.  Vahvistamme luontosuhdettamme tutustumalla luontoon, eläimiin ja luontoilmiöihin. Opettelemme retkeilytaitoja ja jaamme retkeilykokemuksia yhdessä.

Metsäretkemme suuntautuvat lähimetsiin ja maaseudulle. Valitsemme helppokulkuisia merkittyjä reittejä ja kuljemme kiirehtimättä. Joskus retkemme suuntautuvat maaseudulle missä vierailemme eläintiloilla hoitamassa ja paijailemassa erilaisia eläimiä. Retkille lähdetään aina yhteiskuljetuksella. Sinun ei tarvitse huolehtia kuin säänmukainen vaatetus, hyvät kengät ja juomapullollinen vettä. Nuotiotulet ja eväiden syönti on olennainen osa retkeilyä. Retkestä riippuen Talo tarjoaa eväät. Mukana retkillä on aina Tyttöjen Talon turvallinen retkeilytaitoinen ohjaaja sekä Isosiskoja.

Toisinaan vietämme luontoaiheisia iltoja Talolla tai muualla sisätiloissa. Teemme luontoaiheisia tehtäviä ja harjoituksia ja tutkiskelemme suhdettamme luontoon. Opimme asioita joilla voimme vaikuttaa luonnon moninaisuuden säilymiseen ja vahvistamme luonnon tärkeyttä itsellemme.

Järjestämme retkiä ja tapahtumia noin kerran kuussa. Katso seuraavat Metsänneito-hetket kalenterista.