Sukupuoltaan pohtivien ryhmä

Ryhmä nuorille, joilla on eri käsitys sukupuolestaan kuin syntymässä määritelty.

 

Sukupuoltaan pohtivien suljettu vertaisryhmä on tarkoitettu 12–18-vuotiaille nuorille. Ryhmään otetaan maksimissaan kuusi osallistujaa. Ryhmä on tarjolla nuorille, joilla on eri käsitys sukupuolestaan kuin syntymässä määritelty. Vanhemmalla tai muulla läheisellä on mahdollisuus ryhmän aikana tukea nuorensa pohdintoja itsestään ja sukupuolestaan.

Ryhmä aloitetaan alkukyselyllä ja päätetään loppukyselyyn. Ryhmän järjestäminen on osa Riikka Matalan, Kirsi Hietaniemen ja Sanna Murasen seksuaaliterapeutin opintojen lopputöitä. Osallistujia ei käsitellä lopputöissä yksilötasolla, vaan pohdinta kohdistuu ryhmän suunnitteluun ja läpiviemiseen. Kyselyt antavat tietoa ryhmän toimivuudesta.

Ryhmää ohjaavat Riikka ja Kirsi. Riikka on Talomme seksuaaliseksuaalineuvoja ja koulutukseltaan seksuaalineuvoja (aukt.) ja YTM (sukupuolentutkimus). Kirsi on töissä Nuorisopsykiatrisen yksikössä (LAPHA). Hän on koulutukseltaan seksuaalineuvoja ja sairaanhoitaja (AMK).

Ryhmäkerrat:

4.5. RYHMÄN PERIAATTEET, TIETOA SUKUPUOLEN MONINAISUUDESTA JA TUTUSTUMINEN
Läheinen on mukana klo 16:30-18:00

 

11.5. ILOT JA SURUT-MILLAISTA OMA ARKI ON? SAANKO OLLA MINÄ?
Vähemmistöstressiin tutustuminen ja väliviikon tehtävä.

 

12.–24.5. ONKO MINULLA VÄHEMISTÖSTRESSIÄ? MITKÄ OVAT SUOJATUMISKEINONI?
Läheisen kanssa omassa arjessa juttelut ja pohdinnat ohjaajien etätukemana. Rennosti itseä varten.

 

25.5. LOPPUTURINAT-MITÄ JÄI MATKAAN? MITÄ JATKOSSA?
Nuoret kokoontuvat klo 16:30-18:15. Läheiset mukana klo 18:15-19:00. Jutellaan ”kotitehtävästä” ja saadaan tietoa Transpolin prosessista Kirsin ja psykiatrisen yksikön edustajan Sanna Murasen kertomana.

 

Ilmoittautuminen 28.4.2023 mennessä Riikalle: 040 484 8189. Ryhmä täyttyy ilmoittautumisjärjestyksessä.