Tukea, Tietoa ja Toivoa- etäryhmä

Etäryhmä seksuaaliväkivaltaa kokeneille. Löydetään yhdessä keinoja vakautumiseen ja turvallisuuden tunteen lisäämiseen.

Tietoa, tukea ja toivoa – etäryhmä seksuaaliväkivaltaa kokeneille

Ryhmän tarkoitus on antaa tietoa kaltoinkohtelun ja seksuaaliväkivalan mahdollisista vaikutuksista kokijaan. Ryhmässä etsitään keinoja näiden vaikutusten kanssa selviytymiseen. Ryhmässä keskustellaan elpymisen ja arjen tyytyväisyyden kautta kunkin omista keinoista huolehtia hyvinvoinnistaan.  Ryhmässä ei keskustella kaltoinkohtelun kokemuksista. Kun koet tarvetta niiden purkamiseen, seksuaaliväkivaltatyöntekijä Riikka Rovaniemen Tyttöjen Talolta on tukenasi näissä kokemuksissa Lapin alueella. Ryhmän aikana tai sen jälkeen voidaan jatkaa yksilötuessa. Toisinaan ryhmään tullaan jo yksilötuessa olleena. Vakautumisen keinojen oppiminen ja kertaaminen sopivat mihin tahansa kohtaan matkaasi, jossa elvyt seksuaalisen kaltoinkohtelun kokemuksesta.

Ryhmän teemoja kerroilla ovat mm. traumaperäinen stressireaktio, vireystilaikkunan hahmottaminen ja vireystilan säätely, turvan tunteen lisääminen, omien rajojen tunnistaminen ja itsemyötätuntoisuus itsetunnon elvyttäjänä. Teemat kulkevat rinnakkainkin ja toisiinsa limittyen, kun käydään läpi keinoja lisätä turvan tunnetta, toivoa ja elpymisen mahdollisuuksia omaan arkeen.

Täydennystä näihin tietoihin tulossa syyskuun aikana! 

 

Ryhmän vetäjänä toimii Rovaniemen Tyttöjen Talolta seksuaalineuvoja Riikka Matala sekä muiden Tyttöejn Talojen työntekijöitä.

Paikka: etäryhmä

Aika: 26.9.-7.11. tiistaisin

Klo: 16:30-18:30