Merkitystä elämälle

“Tulin toimintaan mukaan syksyllä 2020. Olin silloin 21-vuotias, sairauslomalla opiskelusta, hiljainen ja ujo. Maailman näin hyvin tummien lasien läpi, taustalla minulla on mielenterveyden ongelmia ja yksinäisyyttä. Uskoin, että olen erilainen, epäsosiaalinen ja ruma enkä voi ikinä kuulua mihinkään porukkaan.

 

Löysin Tyttöjen Talon, kun hoitaja esitteli minulle tukea ja tekemistä tarjoavia tahoja. Hän tuli mukaani tutustumaan. Pikku hiljaa uskalsin lähteä mukaan toimintaan. Vastaanotto oli lämmin, hyväksyvä ja myötätuntoinen. Tyttöjen talo yhdessä muiden toipumistani tukevien asioiden kanssa on tuonut elämääni mielenkiintoista tekemistä, yhteisöllisyyttä, omanarvontunnetta ja merkitystä, ja olen myös palaamassa opintojeni pariin. Käyn Tyttöjen Talolla useita kertoja viikossa. Minulle on tärkeää, että Tyttöjen Talo on syrjinnästä vapaa alue, ja se ei ole vain kyltti seinällä. Se toteutuu ihan käytännössä.

 

Nykyään uskon itseeni ja minulla on unelmia Haluaisin tulevaisuudessa auttaa muitakin löytämään elämän ihanuuden ja selviytymään mielenterveyden haasteista. Tiedän, että myös Tyttöjen Talo uskoo minuun.”