TIETOA, TUKEA JA TOIVOA

-etäryhmä seksuaaliväkivaltaa kokeneille

Tietoa, tukea ja toivoa -ryhmän tarkoitus on antaa tietoa kaltoinkohtelun ja seksuaaliväkivallan mahdollisista vaikutuksista kokijaan. Ryhmässä etsitään keinoja näiden vaikutusten kanssa selviytymiseen

Tietoa, tukea ja toivoa -ryhmän tarkoitus on antaa tietoa kaltoinkohtelun ja seksuaaliväkivallan mahdollisista vaikutuksista kokijaan. Ryhmässä etsitään keinoja näiden vaikutusten kanssa selviytymiseen. Tutkimme ohjattuna yhdessä turvallisuuden tunnetta ja keinoja kasvattaa sitä. Kysymys on arkisten asioiden huomaamisesta, jotka saattavat haastaa jaksamista, ja sen kautta erilaisten keinojen kokeilemista, joilla voisi elää tyytyväisemmin omassa arjessaan.

 

Mukaan pääsee haastattelun kautta. Ryhmään voi osallistua naiseksi itsensä kokeva 15–29-vuotias seksuaaliväkivaltaa tai sen uhkaa kohdannut henkilö, jolla ei ole mahdollisuutta vastaavaan ryhmään kotipaikkakunnallaan. Ilmoittaudu rohkeasti, niin selvitämme tilanteesi yhdessä. Myös läheinen tai seksuaaliväkivaltaa kokeneen ammatilliseen verkostoon kuuluva henkilö voi saatella nuoren ryhmään.

 

Olemme Tyttöjen Taloilla velvollisia huolehtimaan alaikäiseen liittyvistä viranomaisilmoituksista, jos niitä ei ole tehtynä. Lämmin toive on, että osallistujan tilanne ovat tältä osin selvitettynä, jos osallistuja on alaikäinen. Seksuaaliväkivaltaa kokeneiden suljetussa ryhmässä on enimmillään 8 osallistuja. Ryhmä ei korvaa yksilöhoitoa tai psykoterapiaa.

Ryhmä kokoontuu viisi kertaa tiistaisin 13.9. / 20.9. / 27.9./ 4.10. / 11.10. kello 17-18:30.

 

Ilmoittautuminen päättyy maanantaina 15.8.2022 kello 18:00. Ryhmää ohjaavat seksuaaliväkivaltatyöntekijät Pia Tuovinen ja Riikka Matala haastattelevat ilmoittautuneita etänä 18.8. ja 23.8. jonka myötä ryhmä/ryhmät muodostetaan. Ryhmään päästyäsi toivomme sinun sitoutuvan kaikille kokoontumiskerroille etäyhteyden päästä videon välityksellä. Ryhmässä myös pääset antamaan palautetta omasta voinnistasi ja ryhmän kokoontumiskerroista. Tällä tavoin saat parhaan hyödyn läpikäytävistä arjen turvallisuuden tunnetta lisäävistä keinoista. Samalla ryhmän vetäjät saavat kallisarvoista tietoa, miten ryhmä toimisi paremmin. Lopuksi vielä tehdään sähköinen loppukysely yhteisestä matkasta.

 

Etäryhmän järjestäminen on osa LYYRA-hanketta, jonka tavoitteena on valtakunnallisen Tyttöjen Talo®-verkoston matalan kynnyksen tukipalveluiden kehittäminen ja laajentaminen seksuaaliväkivallan tai sen uhkaa kokeneiden tyttöjen ja naisten auttamiseksi haja-asutusalueilla. Hankkeen esittely:
https://vuolleoulu.fi/lyyra-hankkeella-apua-haja-asutusalueiden-seksuaalivakivallan-uhreille/

 

Ilmoittautuminen tämän linkin kautta 15.8. mennessä: https://forms.gle/ygNRDiqx6egMcPCD7

Lisätietoja Rovaniemen Tyttöjen Talon Riikalta: riikka.matala@neiot.fi

Puh. 040 4848189

 

 

Tervetuloa mukaan löytämään yhdessä tyytyväisyyttä elämään. <3

 

Terveisin,

Riikka Matala

Seksuaaliväkivaltatyöntekijä

Neiot – Rovaniemen Tyttöjen Talo

 

Pia Tuovinen

Seksuaaliväkivaltatyöntekijä

Loisto – Helsingin Tyttöjen Talo