Sinä riität juuri noin

Uusi vuosi… Kiinnitin jälleen huomiota siihen, miten media pursusi elämäntaparemonteista, itsensä kehittämisestä, uuden vuoden lupauksista ja siitä, miten voisi olla parempi versio itsestään.

Voin omalla kohdallani myöntää tammikuun kolahtaneen kovemmin kuin aikaisemmin.  Tunsin eläväni pienessä ahdistuskuplassa, jossa media, ympäristö ja omien ajatusten ristiriita painivat keskenään. Miksi meille on opetettu tammikuun ja alkuvuoden olevan muutosten ja uudistumisen aikaa? Aikaa, jolloin ihmisen pitäisi kauheasti kehittää itseään ja pyrkiä voimaan paremmin. Aikaa, jolloin pitäisi aloittaa uusia projekteja ja tavoitella onnellisuutta.

Aloin pohtimaan näitä asioita ja yritin saada ajatuksistani kiinni. Jos ihminen pyrkii jatkuvasti suoriutumaan paremmin, saavuttamaan enemmän, uudistumaan ja olemaan onnellisempi, on se melko uuvuttavaa, ehkä ahdistavaakin.

Pysähdyin. Tunnustelin omaa olotilaani. Ymmärsin, että saan vain olla. Olla minä. Juuri tällaisena kuin olen, keskeneräisenä ja epätäydellisenä. Eli aika hyvänä tyyppinä. Riittävänä.

Haluan sanoa sinulle, että sinun ei tarvitse olla tehokas ja aikaansaava. Sinun ei tarvitse olla jatkuvasti iloinen ja onnellinen. Sinun ei tarvitse kehittää itsestäsi parempaa versiota, aloittaa laihdutuskuuria tai kuntosalivalmennusta. Sinun ei tarvitse selitellä itseäsi tai valintojasi.

On ihan ok hellittää ja pysähtyä.

On ihan ok, ettei aina onnistu täydellisesti

On ihan ok, että mieliala heittelee

On ihan ok, ettei ole aina täysin ehjä.

Sinulla on lupa olla sellainen, kun olet.

Sinulla on lupa olla ja näkyä omana itsenäsi.

Sinä riität juuri noin <3